Nieuws

Op deze pagina leest u het laatste nieuws over Zwemschool Goes.
Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook.

Nieuwe zwemschool in De Sprienke in Goes

GOES – Leerlingen van de failliete Zwemschool Uniek in Goes kunnen binnenkort toch weer zwemles krijgen in het bad van mytylschool De Sprienke. De ouders van een van de gedupeerde juffen hebben een nieuwe zwemschool opgericht.

Kort voor de zomervakantie werd Zwemschool Uniek – dat op meerdere locaties in het land zwemlessen verzorgde – door de directeur van de Goese school de toegang tot het zwembad ontzegd vanwege een forse betalingsachterstand. Voor de drie zwemjuffen kwam dat bericht als een donderslag bij heldere hemel. Inmiddels is de zwemschool failliet verklaard.

Zoektocht
Drie instructrices raakten hun baan kwijt, maar de ouders van één van hen hebben nu de Zwemschool Goes opgericht. Die gaat weer les geven in De Sprienke. Omdat de dochter van de oprichters – juf Joyce van Ruiten – nog tot medio oktober met zwangerschapsverlof is en de zoektocht naar een tweede juf of meester nog gaande is, beginnen de lessen niet per direct. ,,Uiterlijk half oktober gaan we beginnen, maar als het ook maar enigszins kan, starten we eerder”, zegt woordvoerder Rody van Ruiten. ,,We hebben al een sollicitatiegesprek gevoerd.”

Hij benadrukt dat het om een hele nieuwe zwemschool gaat en dus geen doorstart is van Uniek. De twee andere instructrices die in Goes les gaven, hebben besloten zich niet aan te sluiten bij de nieuwe zwemschool.

Curator
Ouders van leerlingen die bij Uniek zwommen, zijn afgelopen weekend ingelicht. Pas toen kregen de initiatiefnemers van de nieuwe zwemschool de contactgegevens van de curator. ,,Natuurlijk hebben sommige ouders al een andere zwemschool gezocht”, zegt Van Ruiten. ,,Maar we krijgen ook al reacties van mensen die naar ons willen komen.” Nieuwe leerlingen zijn overigens ook welkom.

Bron: PZC.nl