Samen leren zwemmen is leuk!

Zwemschool Goes beseft dat elk kind leert op zijn eigen manier. De zwemlessen van Zwemschool Goes prikkelen het individuele leervermogen van het kind optimaal.
Dit gebeurt in kleine groepjes van maximaal 6 kinderen. Bij zwemschool Goes zwemmen kinderen in eigen bad af voor de officiële ABC-zwemdiploma’s van ENVOZ.
Dit is een internationaal erkend zwemdiploma.

Zelfredzaamheid voorop
Kinderen leren eerst om zichzelf vertrouwd en veilig te voelen in het water. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo. Zelfvertrouwen is altijd de basis. Pas als het kind er aan toe is beginnen we aan de zwemlessen.

Ongedwongen leerplezier
Er wordt gebruik gemaakt van veel spelmaterialen en open opdrachten die aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Hierdoor leren kinderen op een plezierige en ongedwongen manier waardoor ze zich als een vis in het water voelen.

Geen rijtjes, maar actie!
Bij Zwemschool Goes zijn kinderen altijd bezig. Kleine groepjes en een gedifferentieerde aanpak zorgen er voor dat de lestijd optimaal benut wordt. Instructie en zelfstandige opdrachten wisselen elkaar af. Zo krijgt elk kind individuele aandacht.

Individuele aandacht –  Het kind centraal
Niet de groep maar het individu staat centraal. Zwemonderwijzers kijken naar het kind en passen hun methodes daarop aan. Jonge kinderen zijn van nature leergierig en onbevangen. Afwisselende lessen met ruimte voor eigen initiatief verzekeren veel leerplezier. Zo ontstaan zelfvertrouwen en betrokkenheid: de basis voor een goede leeromgeving.

Veel informatie voor ouders
Middels een leerlingvolgsysteem hebben ouders altijd toegang tot de laatste gegevens over de voortgang van het kind. Bovendien mogen ouders altijd aanwezig zijn tijdens de zwemlessen. Verder is de coördinator per mail of telefonisch te bereiken voor vragen. We houden graag rekening met gebeurtenissen thuis, maar aarzelen niet om aan te geven waar samen oefenen een kind zou helpen.

Rustige veilige leeromgeving
Zwemschool Goes werkt in een klein zwembad. Dat zorgt in combinatie met kleine lesgroepen voor veel rust. Veel ogen en heldere regels garanderen optimale veiligheid.

Professionele begeleiding
Onze zwemonderwijzers zijn allen opgeleid tot instructeur zwem ABC middels erkende diploma’s. Ook in het geven van ervaringsgericht zwemonderwijs. Daarnaast zorgen we er voor dat ieder kind zoveel mogelijk dezelfde leerkracht heeft waardoor het kind zich vertrouwd voelt en de lesgever zich beter kan inleven in en aanpassen aan het kind.